Az időjárás és mi:
Előzmények: Bár a ZsoZso Soft° Informatikai, tűzvédelmi és munkavédelmi vállalkozás tevékenységi köre nem kapcsolódik szorosan az időjárásfigyeléshez, és a szolgáltatásaink között sem szerepelt soha meteorológiai tevékenység, mégis elmondhatjuk, hogy már a kezdetektől kapcsolatban állunk az időkép csapatával.
Az időkép.hu honlap szolgáltatásait követve 2008-ban kihelyeztük első viharfigyelő analóg kameránkat, mely 2012-ig működött. Ez volt Salgótarján első nyilvános kamerája az időkép térképén. A 2 megapixeles analóg kamera meghibásodása után - technikai okok miatt - az élő közvetítés szünetelt.
2016. augusztus 1-től azonban újra közvetítünk!!!
Tudomány vagy hobbi: Valahol egyik sem, és mégis mindkettő... A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folytatott tudományos kutatásaimat a katasztrófavédelem, pontosabban a tűzoltók munkáját segítő döntéstámogató rendszerek témájában folytatom, mely során elengedhetetlen a természeti katasztrófák jellemzőinek, valamint azok előrejelzésének a vizsgálata is. Korábbi katasztrófavédelmi szakterületen folytatott tanulmányaim szintén megkövetelték az időjárási jelenségek, ezen belül az anomáliák ismeretét és a szélsőséges időjárási jelenségek alaposabb tanulmányozását. A kutatás és a téma vizsgálata idővel átalakult, s így ma már nem csak olvasgatom, hanem keresem is az egyes jelenségek jeleit, és ezzel a kamerával be is szeretném mutatni az ááltalam megfigyelt folyamatokat.
Folytatjuk: ...